logo Algelun [MKB] Advies

Algelun's Archief

Met daarin o.m.:

  • eerdere columns
  • sociale innovatie in bedrijven
  • bevordering ondernemerschap
  • familiebedrijven
  • reviews en verwijzingen
  • (trend)studies
  • en zo voort…

Boeiende innovatiebijeenkomst plus prachtige overzichtsuitgave van aansprekende innovatieprojecten

Stedendriehoek Innoveert hield op 17 november 2015 een innovatiebijeenkomst bij Ruitenberg Ingredients in Twello. Ruitenberg is een familiebedrijf, opgericht door Willem Ruitenberg in 1938. Ruitenberg Ingredients is actief in de foodsector en levert met name halffabricaten voor de voedingsindustrie. Daarbij gaat het om vleesvullingen, eiervervangers, deegconcepten, maar bijvoorbeeld ook om droppoeder.

Naast het gastvrije ontvangst door het familiebedrijf deden de aanwezige deelnemers een proeftest in het laboratorium van Ruitenberg Ingredients. Vervolgens werd een inhoudelijk goed overzichtsverhaal door de R&D-manager gehouden over de productverbeteringen, maar vooral over de productvernieuwingen van het familiebedrijf, ingegeven door turbulente marktbewegingen in de foodindustrie. En tot slot, bij een prettig en smakelijk samenzijn, ontving de directeur van Ruitenberg Ingredients het eerste exemplaar van het prachtig vormgegeven magazine met een inhoudelijk gevarieerd overzicht van uitgevoerde innovatieprojecten uit handen van een bestuurslid van Stedendriehoek Innoveert. De digitale versie van deze uitgave treft u hier aan!

Aan het einde van deze interessante en plezierig verlopende bijeenkomst kregen de deelnemers ook nog eens het boek mee met de 75-jarige geschiedenis van de bijzonder ondernemende familie Ruitenberg. Een mooi in eigen beheer uitgegeven boekwerk. De familiegeschiedenis maakt duidelijk dat de familie zich herhaaldelijk op inventieve wijze wist aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Innovatie begint bij het delen van kennis, zo luidt de titel van de hiervoor genoemde uitgave van zes jaar werk van de zogenoemde innovatiemakelaars van het netwerk Stedendriehoek Innoveert. Stedendriehoek Innoveert is het aanspreekpunt voor ondernemers met een innovatievraag voor de steden Zutphen, Apeldoorn en Deventer (en alles wat daar zo’n beetje tussen en naast ligt). Zie de rubriek Relevante Links, nummer 18, op deze website. De innovatiemakelaars van Stedendriehoek Innoveert hebben veel bedrijven de afgelopen zes jaar geholpen om stappen vooruit te zetten. Stedendriehoek Innoveert heeft partijen met elkaar in contact gebracht, de weg gewezen naar subsidies en met hulp van vouchers bedrijven geholpen om hun innovatie verder te ontwikkelen en op de markt te krijgen.

«« (terug) naar Algelun's Archief