logo Algelun [MKB] Advies

Algelun's Archief

Met daarin o.m.:

  • eerdere columns
  • sociale innovatie in bedrijven
  • bevordering ondernemerschap
  • familiebedrijven
  • reviews en verwijzingen
  • (trend)studies
  • en zo voort…

“Last leaf on the tree” als symbool
binnen het logo van Algelun [MKB] Advies

Waarom? Dit is te verklaren uit enkele gemeenschappelijke eigenschappen die een ondernemer onmiskenbaar moet hebben wanneer die als gevestigde ondernemer in moeilijke bedrijfseconomische tijden de continuïteit van de eigen onderneming probeert te waarborgen.

Ten eerste heb je veel te maken met tegenwind. Bij vlagen soms heel erg veel. Dit betekent, ten tweede, dat je nogal  vasthoudend van aard moet zijn. Als jij je als ondernemer niet vasthoudt aan je eigen ondernemersidee: wat komt er dan van die onderneming terecht? Wie realiseert dan die bedrijfsdoelen? Wie is dan de drijvende kracht achter die beoogde bedrijfinnovatie?  De meeste mensen, niet-ondernemers, haken al af bij de dringende noodzaak van zoveel pushing power.

Daarnaast kan je soms ernstig twijfelen over je eigen volhoudingsvernogen, wanneer ieder ander om je heen kennelijk andere prioriteiten stelt of iets anders gaat doen. Die omstandigheden werpen je niet alleen terug op jezelf, je eigen uithoudingsvermogen en volhardendheid, doch het lijkt alsof je er helemaal alleen voor staat. Alleen in het verwerkelijken van je eigen ondernemersidee. De song Last Leaf van Tom Waits (uitgevoerd samen met Keith Richards van de Stones) geeft deze kenmerkende gevoelens van vasthoudendheid goed weer. Zowel door de muziek als door de lyrics.

Daarvoor dient Algelun [MKB] Advies: voor moeilijke momenten in het ondernemen. Momenten, waarin beslissende inzichten nodig zijn om weer met volle moed als ondernemer met het eigen ondernemersidee verder te gaan. Die inzichten leveren wij.